Tyhjän ruudun oireyhtymä.

Pitäisi vain antaa palaa, mutta päätös tehdä tästä julkinen rajoittaa heti ilmaisuni vapautuneisuutta. Järjetöntä, olenhan kuitenkin mielettömän nimeni takana piilossa. Olen hetkellisesti(, toivon,) kadottanut sen vimman, joka minua on ajanut suoltamaan tietoverkkoon bittejä toisen perään.

Toivottavasti se tarkoittaa, että minulla menee paremmin. On vähemmän aikaa ajatella, vähemmän aikaa kirjoittaa. On enemmän mitä tahansa, joka pitää joko kroppani tai aivoni liikkeessä, parhaimmillaan molempia yhtä aikaa. Siunattu urheilu.

Samalla kun lisään urheilua, vähennän syömistä. Se tapahtuu itsestään, rankan treenin tai pelin jälkeen ei vain tee mitään mieli. Vaaka ja peili ovat jälleen ystäviäni, ihailen ihon alta esille tulevia rakenteita ja näen itseni kauniina. Nautin vatsani litteydestä, olkapäiden kovuudesta, käsivarsien jäntevästä linjasta, ja kun nälättää, keitän itselleni teetä. Tiedän olevani taas kierteessä, mutta en välitä siitä niin kauan kuin minulla on hyvä olla.

- - -
Maan Suurinkin kommentoi tänään Human Reproductionissa julkaistua tutkimusta (täällä lyhennelmä), jonka mukaan vähärasvaisten maitotuotteiden syönti vähentää hedelmällisyyttä, noin suurin piirtein. Vastaavasti rasvaisten maitotuotteiden syönnillä havaittiin hedelmällisyyttä edistäviä vaikutuksia.

Itse suhtaudun tuohon lievällä varauksella. Luulisi, että vähärasvainen ruokavalio korreloisi enemminkin mahdolliseen rankkaan painonpudotukseen tai lieväänkin alipainoon - niidenhän yleisesti tiedetään olevan yhteydessä ovulaatiohäiriöihin. Vastaavasti jäätelön, kerman ja kevytmaidon kohtuullinen nauttiminen kertoo syöjän osaavan nauttia elämästä, ja hän saattaa ottaa hedelmällisyyteenkin liittyvät asiat vähän rennommin.

Tutkimusryhmän johtopäätökset vaikuttavat äkkipikaa tehdyiltä, ikään kuin vain ruokavaliolla voisi vaikuttaa hedelmällisyyteen. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä tutkimuksen rahoitus on tullut. Häagen-Dazsilta?

- - -
Vitamiinipillerit saattavat vaarantaa terveytesi, kertoo The Journal of the American Medical Associationissa alunperin julkaistu tutkimus. Mielestäni se on paljon uskottavampi (sekä tutkimusmenetelmä että julkaisu), ihmettelen, ettei silmiini ole vielä osunut yhtään aiheesta kirjoitettua suomenkielistä artikkelia. Tästähän saisi paljon raflaavampaa keskustelua kuin niistä iänikuisista kolesterolilääkkeistä.